Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma'da faaliyet gösteren Atölye Panaromos üyeleri Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı makamında ziyaret etti.

Bandırma

Bandırma Atatürk Özel Eğitim Ortaokulu Müdürü Algan Kartal, "Özel eğitim, normal eğitimden yararlanamayan bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleriyle onların özü

Bandırma Atatürk Özel Eğitim Ortaokulu Müdürü Algan Kartal, "Özel eğitim, normal eğitimden yararlanamayan bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleriyle onların özür ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitimdir. Özel gereksinimi bulunan bireylerin, mümkün olan en erken dönemde, gereksinimlerine uygun eğitim ortamlarında, uygun yöntemler ve araç-gereç kullanılarak desteklenmesi, var olan kapasitelerini en üst düzeyde kullanabilmeleri açısından önemlidir" dedi.
75 öğrenciye, 36 öğretmenin eğitim-öğretim verdiği, ayrıca iki rehber öğretmen, 5 hostes ve bir sağlıkçının görev yaptığı okullarının Bandırma ve yakın ilçelerde, özel eğitim gereksinimi bulunan çocuklara ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul kademelerinde eğitim verdiğine dikkati çeken Okul Müdürü Algan Kartal, şunları söyledi:
"Mazisi henüz çok yeni olan, 1,5 yıl önce kurulan ve her anlamda günden güne gelişen bir okuluz. Okulumuz, başta Bandırma Kaymakamı sayın Ali Mantı ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Saadettin Pircioğlu`nun desteklerinin yanı sıra yerel medyamızın da yakın ilgisiyle kamuoyunda daha çok tanınmaktadır. Okulumuzda zihinsel engelli öğrencilerimiz büyük çoğunlukta olmakla birlikte otistik, göre ve işitme engelli, yaklaşık 75 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerimizin eğitimleri, yeniliklere açık, dinamik, özel eğitim alanındaki gelişmeleri ve yeni öğretim yöntemlerini takip edip okulumuzda uygulamaya geçirebilen, kaliteli eğitimci kadromuz tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca okulumuzda, görevli yardımcı personellerimiz tarafından öğrencilerimizin beslenme ve temizlik başta olmak üzere her çeşit gereksinimi giderilmektedir. Oturduğu ev hangi mahallede, hangi ilçede olursa olsun okulumuz öğrencileri, evlerinden, Milli Eğitim Müdürlüğümüzce tahsis edilen özel servislerle alınıp okula taşınmakta ve ders bitiminde yeniden evlerine bırakılmaktadır. Öğle yemekleri de okulumuzca ücretsiz olarak karşılanıp öğretmenleri gözetiminde okulumuz yemekhanesinde yedirilmektedir."
Göreve geldikleri günden beri okullarını fiziksel anlamda da güzelleştirip öğrencilerinin en iyi şekilde yararlanabilecekleri eğitim ortamları hazırlama çabası içinde bulunduklarını vurgulayan Kartal, şöyle konuştu:
"Yeni projelerimizin bazılarına başlanarak bitirilmiş, bazıları ise hazırlık aşamasındadır. Bu konuda sivil toplum kuruluşları ve yardım sever halkımızın da desteğini görmek bizleri her zaman mutlu edecektir. Bizler, Atatürk Özel Eğitim Okulu yöneticileri ve öğretmenleri olarak yaptığımız görevin gerçekten çok özelliğinin farkındayız. Buna paralel şekilde de üstlendiğimiz bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için tüm birimlerimizle, büyük bir özveri içinde çalışıyoruz. Amaçlarımızdan biri de, gerek Bandırma, gerekse komşu ilçelerimizdeki okul çağında bulunan, ancak çeşitli nedenlerle eğitsel tanılaması yapılamamış engelli çocuklarımıza ulaşarak onları okulumuz çatısı altına almak ve bu sayede topluma kazandırmaktır. Bu kapsamda komşu ilçelerin mülki amirleri, milli eğitim müdürlükleri, Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi ve mahalle muhtarlıklarıyla işbirliği içinde hareket ederek, okul çağında olup da, okula devam etmeyen engelli çocuklarımızı sisteme almayı hedefliyoruz."
Anne-babalara da seslenen Kartal, şunları söyledi:
"Profesyonel veya anne-baba olarak bu çocukların eğitimlerine katkıda bulunan herkes işbirliği, birlik-beraberlik içinde hareket etmeli, deneyimler ve yeni bilgiler paylaşılmalıdır. Anne-babalar unutmasın ki, çocuklarına verebilecekleri en değerli armağan, onu olduğu gibi kabul edip koşulsuz sevgi göstermeleridir. Bunu da en içten şekilde çocuklarına hissettirmeleri, onunla konuşmaları, oynamaları, birlikte zaman geçirmeleri gerçekten çok önemlidir. Bizler, eğitim ile birçok engelin aşılabileceğini düşünen eğitimciler olarak bölgemizde özel eğitimin yaygınlaştırılması ve özel eğitimde kalitenin hızla yukarılara çekilmesi adına üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu, tüm içtenliğimizle kamuoyuna duyuruyoruz."
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı